torsdag den 8. april 2010

Der er mere i livet end leveomkostninger

Den femte april 2010 skrev Jydske Vestkysten en historie om at en studerende kan spare mere end 250.000 kr. ved at studere i Vest- og Sønderjylland i forhold til København.

Og det er da også fint alt sammen, men til disse beregninger skal man tillægge rejseomkostninger i weekender og ferie. Danmark er ikke det billigste land at rejse i. En returbillet koster ca. 360 kr. Hvis en studerende rejser hjem blot 2 gange ud af 4, så bliver det 700 kr. om måneden. På 5 år bliver det ca. 40.000, men hvis man ser på f.eks. efterskoleelever, så anbefales det kun at være der i de 10 blive-weekender. Så er der hjemrejse ca. 40 gange om året, dvs. 72.000 på 5 år.

Umiddelbart giver det stadig en nettogevinst at bo så afsides men hvad med gratis vask og mad hos forældrene? Der er mange studerende som vil gå til af sult eller sygdomme, hvis de alene skulle leve af mad på kollegiet. Vi taler trods alt om unge mennesker, der prioriterer deres uddannelse højt. Så højt at de ikke går særlig meget op i køkkenhygiejne m.v. Det er der ikke noget galt i for fokuserede mennesker, men de tilbagevendende besøg hos forældrene giver ro i kroppen for bakterier.

Sidst og ikke mindst har vi spørgsmålet om hvorvidt at de unge kan klare 5 års isoleret tilværelse. De kommer jo ind i lokalsamfundet udefra og har ingen grund til at socialisere med lokalbefolkningen. På den anden side så behøver lokal befolkningen ikke at socialisere med tilflytterne idet at de er væk i samme sekond som deres eksamensbevis udskrives.

At flytte til en anden landsdel en loose-loose situation..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar